Pinus Hill's

Maine Coon Cattery

1/6

O NAS       MAINE COON       NAŠE MAČKE       MLADIČKI       KONTAKT

Naš in predvsem moj hobi je vzreja Maine Coon mačk. Nahajamo se na Igu, v bližini glavnega mesta Slovenije - Ljubljana in smo so se popolnoma zaljubili v to neverjetno pasmo. Živimo v čudovitem okolju, ki ga obkrožajo naši psi, pasme dolgodlaki škotski ovčar (psarna Androma). Naše mačke so kot naši družinski člani in predvsem naši hišni ljubljenčki. Občasno imamo na voljo mladičke, ki so vzrejeni od izbranih linij. Vsi naši mladički se skotijo v moji sobi in z ljubeznijo rastejo v našem domu ter uživajo luksuzno življenje od dneva, ko se skotijo. Hvaležna sem, da so ta bitja obogatila moje življenje, saj si ne morem več zamisliti, da bi bila brez njih. Leta 2017 smo registrirali mačkarno po imenu Pinus Hill's, ki je povezana z zgodovino te pasme - prve Maine Coon mačke so živele v ZDA, v zvezni državi po imenu Maine (ki je tudi ime te pasme) kjer rastejo borovci, ki pa se v latinščini imenujejo Pinus ... Vzreja Maine Coon mačk je moja strast in moj hobi, za katerega porabimo veliko truda, časa in denarja! V nasprotju s prepričanjem, da je vzreja mačk lahka, je daleč od tega - pri vzreji je potrebno skrbno preučiti pasmo, potrebnega je veliko načrtovanja in biti je treba precej (čustveno) intenziven in potrpežljiv, vendar je ves ta trud poplačan in je preprosto čudovito, ko gre vse dobro! 

Naše mačke so kupljene od priznanih mačkarn, so obdane s skrbjo in pozornostjo in seveda živijo z nami kot naši družinski člani. Hranimo jih z kvalitetno hrano - mokra hrana oz. konzerve ter s suho hrano oz. briketi, občasno pa dobijo tudi surovo meso kot je govedina, mleta govedina in piščančja prsa. Naše mačke so vedno cepljene na datum cepljenja in so FIV ter FeLV negativne. Vse naše mačke, ki so del vzrejnega programa, imajo opravljen ultrazvok srca (HCM) in so genetsko testirane za HCM, PKD, SMA, PRA, PKDef v laboratoriju, imenovan Laboklin. Prav tako imajo opravljeno rentgensko sliko kolkov, ocena pa je narejena v ameriški ortopedski ordinaciji za živali, OFA in so brez displazije kolkov! Z njimi tudi redno obiskujemo razstave, kjer dobivajo odlične ocene:) 

Vsaka pasma mačk ima točno določen standard in vsak vzreditelj ima svojo lastno razlago, nato pa tudi svoje cilje, ki bi jih želeli doseči. Naš cilj pri vzreji je vzrediti predvsem zdrave mačke po standardu, lepe po tipu ter z nežnim karakterjem! 

Smo registrirani v FIFe združenju mačkarn in smo prav tako člani Felis Hungarice

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now